FAQ

Kako naj izberem pravi model rastlinjaka?

Poleg dimenzij preverite splošno odpornost na snežno obremenitev. Če živite v goratem območju, kjer lahko zapade veliko snega, potem nedvomno izberite enega od najbolj trpežnih modelov. Če boste v vašem primeru investirali malo več, se vam bo sigurno izplačalo. Če pa živite v južnih predelih, je za vas primeren katerikoli model v naši ponudbi. Na nas se lahko obrnete kadarkoli in z veseljem vam bomo svetovali.

Je rastlinjak dovolj odporen proti koroziji?

Konstrukcija rastlinjakov je sestavljena iz masivnih jeklenih profilov, ki so pocinkani ne le od zunaj, ampak tudi v notranjosti. Rastlinjak vam bo služil več let, brez potrebe po večji površinski obdelavi.

Ali moram pod rastlinjakom narediti temelje?

To ni potrebno. Konstrukcija rastlinjakov ima na koncu pribl. 30 cm dolge nogice, ki si jih v skladu z navodili vkoplje v zemljo. Rastlinjak bo dovolj močan in trden in še več - ta način zasidranja vam omogoča, da lahko čez nekaj časa rastlinjak premaknete na drugo mesto na vrtu. Seveda, če še vedno želite, lahko rastlinjak brez problema postavite na temelje.

Temelje za rastlinjak že imam, lahko tudi v tem primeru zasidram rastlinjak?

Da, če že zgrajeni temelji ustrezajo dimenzijam rastlinjaka, ga lahko sami s pomočjo profilov pritrdite v obstoječe temelje. Vendar pa upoštevajte vse ostale postopke za montažo v navodilih.

Ali ga lahko poškoduje veter?

Rastlinjaki GALERICA so popolnoma prekriti s polikarbonatom, od strehe pa vse do tal. Veter v takšnem primeru za razliko od rastlinjakov, ki majo rezan polikarbonat na majhne kose, ne more vstopiti v rastlinjak in ga poškodovati. To dejstvo, kot tudi njegova zaokrožena oblika, zagotavljata, da veter zdrsne po površini, ne poškoduje rastlinjaka in se upre celo močnejšemu viharju. Vendar pa bodite pozorni pri izbiri primernega mesta za rastlinjak in sledite navodilom za montažo.

Ali rastlinjak iz polikarbonata varuje rastline pred zmrzaljo in soncem?

Da, rastline so v rastlinjakih GALERICA pred zmrzaljo tal na varnem. Za naše rastlinjake uporabljamo izključno visoko kakovosten polikarbonat z UV-filtrom, ki ščiti rastline pred sončnim ožigom med vročinskimi valovi. Je nestrupen in ima potrjeno 10-letno garancijo proti toči. Za optimalno prezračevanje priporočamo, da dokupite strešna okna in avtomatske odpiralce, ki so še posebej praktični v času odsotnosti.

Vaš rastlinjak že imam, vendar bi ga rad podaljšal. Ali je to mogoče?

Seveda! Dokupiti morate le segmente za podaljšanje in lahko vsakega od naših modelov poljubno podaljšate (ali skrajšate) za 2 m.

Ali je montaža zahtevna ali jo lahko opravim tudi sam?

Rastlinjaki GALERICA imajo to prednost, da lahko konstrukcijo relativno enostavno zmontirate. Zaradi varjenih lokov smo vam prihranili nekaj ur zahtevne montaže in živcev. Vendar pa priporočamo, da je v vsakem primeru prisotna vsaj ena usposobljena oseba z ročnimi sposobnostmi ter eden pomočnik.

Z uporabo spletnih mest, ki jih upravlja HAPPY DISTRIBUTION LTD, soglašate z uporabo piškotkov, ki nam pomagajo zagotoviti boljše storitve

Več informacij